dimecres, 3 de maig del 2023

Xavier Mompel assoleix el títol de Mestre Català d'escacs.

El jove jugador tortosí Xavier Mompel, ha fet història en el món dels escacs, aconseguint el títol de Mestre Català d'Escacs a l'edat de 12 anys, convertint-se en el jugador més jove en aconseguir aquest títol que atorga la Federació Catalana d'Escacs.

Mompel va començar jugant i formant-se al Club Escacs Tortosa l'any 2018 on va destacar des de l'inici pel seu amor pel joc i la seva habilitat natural, i  en pocs anys ha demostrat ser un jugador excepcional. La seva dedicació i esforç s'han vist reflectits en els seus excel·lent resultats en la competició

El jove jugador ha rebut les felicitacions dels seus companys del Club Escacs Tortosa, així com de familiars i amics, que han destacat la seva passió pel joc i la seva perseverança en la consecució d'aquesta fita. Molts han admès la seva sorpresa davant la seva habilitat i destresa en el joc, malgrat la seva joventut.

Recentment, el passat 1 de maig, Mompel va participar i guanyar  el Torneig d'ExpoEbre on va compartir bons moments al jugar amb molts jugadors i jugadores de Tortosa.

El jove Mestre Català d'Escacs és un exemple per als jugadors joves de totes les Terres de l'Ebre, mostrant que amb treball dur i dedicació, qualsevol cosa és possible. 

El propers reptes de Xavier son el Campionat d'Espanya sub14 que es jugarà al mes de juliol a Salobreña -Granada-.

En resum, Xavier Mompel ha aconseguit una fita notable en el món dels escacs, demostrant que l'edat no és un obstacle per a l'èxit. 

Des del Club Escacs Tortosa ens ha fet molta il.lusió que un jugador que ha sortit del nostre club aconsegueixi aquesta gran fita, des d'aquí transmetem felicitacions al nou Mestre Català d'Escacs!


El títol de Mestre Català d'Escacs és una distinció atorgada per la Federació Catalana d'Escacs a aquells jugadors que han demostrat una habilitat excepcional en el joc d'escacs i han aconseguit una sèrie de puntuacions en competicions oficials per tal de complir amb els criteris establerts per la Federació.

Per obtenir el títol, els jugadors han de complir amb una sèrie de requisits, com ara aconseguir un determinat nombre de punts en diferents competicions oficials, així com demostrar una habilitat consistent en partides de llarga durada. Aquests requisits són establerts per la Federació i varien segons el nivell de la competició.

Una vegada que un jugador ha complert amb tots els requisits, la Federació Catalana d'Escacs li concedeix el títol de Mestre Català d'Escacs, un reconeixement que demostra la seva habilitat i destresa en el joc, així com el seu compromís amb la pràctica i el desenvolupament dels escacs a Catalunya.

El títol de Mestre Català d'Escacs és una fita important per als jugadors d'escacs i una prova del seu nivell de competència i experiència en el joc. És un reconeixement que obre noves oportunitats per als jugadors, com ara la possibilitat de participar en competicions de nivell superior i de compartir la seva passió pels escacs amb altres jugadors i aficionats al escacs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada