dimecres, 10 de maig del 2023

"Xavier Mompel, jugador de 12 anys, aconsegueix el títol de Candidate Master de la FIDE"



Celebrem que Xavier Mompel de només 12 anys, ha aconseguit un nou èxit en la seva carrera esportiva. El jugador de Tortosa ha assolit recentment el títol de Candidate Master de la Federació Internacional d'Ajedrez (FIDE).

Aquesta nova fita arriba poc temps després que el jove jugador tortosí aconseguís el títol de Mestre Català d'Escacs.

El títol de Candidate Master és el primer títol reconegut pel sistema de la FIDE, que mesura el nivell de competència dels jugadors en tornejos oficials d'escacs. Els jugadors que aconsegueixen aquest títol han demostrat un gran nivell de competència i es consideren jugadors amb un gran potencial en aquest esport.

Aconseguir el títol de Candidate Master és una fita important per als jugadors de tot el món, i és una gran notícia per a la comunitat d'escacs de les Terres de l'Ebre i Catalunya. Això posa en relleu el gran potencial del jugador de només 12 anys, que promet ser una de les futures promeses dels escacs catalans.

Ara, el jugador de Tortosa es prepara per als propers reptes que se li presenten, com la participació a França i amb la selecció de Catalunya al Campionat d'Espanya per equips de Seleccions Autonòmiques i al juliol el Campionat d'Espanya Individual. 

Xavier segueix treballant molt durament amb l'objectiu de continuar millorant el seu joc i aconseguir títols més alts en el futur. La seva dedicació, treball i talent són un exemple per als joves jugadors d'escacs a tot el país.

Candidate Master és un títol en el món dels escacs, atorgat per la Federació Internacional d'Escacs (FIDE) a jugadors que han aconseguit un determinat nivell de rendiment en competicions oficials.

El títol de Candidate Master és el primer nivell dels títols de la FIDE, i es concedeix als jugadors que tenen un Elo (sistema de puntuació que mesura la força d'un jugador d'escacs) entre 2000 i 2199. Això significa que els jugadors que ostenten aquest títol tenen una força relativa en el joc d'escacs que els situa per sobre de la majoria de jugadors amateurs i recreatius, però encara no han aconseguit el nivell suficient per a altres títols més elevats.

El títol de Candidate Master és un títol important i reconegut a nivell internacional, i sovint és un objectiu per als jugadors de nivell intermedi que aspiren a millorar en el joc i progressar en el sistema de títols de la FIDE. Després del títol de Candidate Master, els jugadors poden aspirar a altres títols més elevats com ara el de Mestre FIDE, Mestre Internacional i Gran Mestre.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada