dilluns, 5 de novembre del 2018

Mundial sub8. Crònica de la ronda 2. Xavier Mompel Ferruz -Li Miaoyi




Ronda 1. Xavier Mompel Ferruz del C.E. Tortosa va aconseguir el seu primer punt per l'incompareixença del seu rival representant d'Algèria.

Ronda 2. Xavier Mompel s'ha enfrontat a la campiona xinesa Miaoyi Li que vé de quedar quarta en el campionat asiatic femeni, sub 18, cel·lebrat a Ulan Bator el passat mes d'agost i primera de la delegació xinesa.

En la partida Xavier li ha plantejat un gambit de dama, sorprenent-li amb un Dc2 en la tercera jugada, que li ha impedit a la xinesa fer el seu típic ...Af5. En la base de dades hi ha 53 partides de Miaoyi.

Xavier ha plantat cara i ha aconseguit complicar les coses a la campiona xinesa. La partida ha estat igualada en molts moments i la Miaoyi no ha aconseguit un avantatge decissiu en l'apertura, ni en el mig joc, però quan només quedaven torre i alfil, Xavier ha decidit canviar el seu alfil bo de caselles negres pel dolent de la xinesa. Malgrat això, encara en alguns moments semblava que eren taules, però finalment el joc s'ha decantat a favor de la xinesa per un millor final. 

Gran expectació. Nombrosos aficionats s'han apropat al club d'escacs Tortosa per seguir la partida en directe. 

Ànims i a seguir que encara queda molt mundial. 

Demà el nostre campió, Xavier que té un punt, jugarà amb negres en la ronda 3 amb el campió sub-8, de Castellà i Lleó, Rodrigo Alvarez Barrallo, que va quedar 4t al premundial. Rival al que Xavier ja es va enfrontar i el va guanyar en la ronda 4 del premundial cel·lebrat el passat mes de setembre.

Per altra banda, en el sub-12, Gerard Año, ha fet taules i ja té 1 punt. I en el sub 10, David Teply ha guanyat la seva partida i també ja té 1 punt.



 Partida de la ronda 2. Xavier Mompel-Li Miaoyi


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada