dimecres, 5 de març del 2014

OBERT ACTIU D’ESCACS “CIUTAT D’AMPOSTA”

Ja estan obertes les inscripcions per al campionat de partides semiràpides que el Club Escacs Amposta organitzarà en motiu de la celebració de la festivitat del Mercat a la Plaça en la seva ciutat.
Amb aquest Actiu el Club Escacs Amposta es suma a la resta de clubs de Catalunya que organitzen aquest model de torneig, a la vegada que ofereixen un nou tipus de campionat que permet un altre tipus de partides una mica més pausades que no les ràpides a 5 minuts que han organitzat anteriorment.

El ritme serà de 15 minuts + 5 segons/jugada, el qual serà vàlid per a ELO català (1/2 K) d'acord amb la Federació Catalana d'Escacs, i el qual va ser utilitzat en la darrera Copa Tarragona disputada aquest gener a Tortosa.

La seu del torneig serà el ball de la Lira Ampostina, com en altres ocasions, ubicat a l'avinguda Santa Bàrbara núm. 35 d'Amposta. 


Està obert a tots els jugadors amb llicència federativa de la FCE i en total es disputaran 7 rondes (4 al matí i 3 a la tarda) pel Sistema Suís FIDE en un únic grup (els aparellaments es faran a través del programa informàtic Swiss Manager). El rànquing inicial es formarà tenint en compte l'’ELO Català.

Els drets d'inscripció seran de 6,00 € / jugador, excepte per als socis de Club Escacs Amposta que la inscripció serà gratuïta. La manera d'inscriure's serà:

La data límit d’inscripció és el dissabte 17 de maig a les 16:00h.


Els premis consistiran en trofeus per als millors classificats en el campionat i en les diferents categories:
 • Campió absolut i per al 2n i 3r classificats
 • Millor per tram d'ELO Català: 1700-1799, 1800-1899, 1900-1999
 • Millor sub-08, sub-10, sub-12, sub-14 i sub-16
 • Millor jugador local
 • Millor jugador major de 60 anys

Els premis no seran acumulables.

Es considerarà sub-16 anys tota aquella persona que no hagi complert 17 anys abans del 01/01/2014, i així successivament per als sub-14, sub-12, sub-10, i sub-8.

Es considerarà veterà tots els jugadors nascuts l’any 1954 o anteriors i a totes jugadores nascudes l’any 1959 o anteriors. 


Els desempats per qualsevol lloc de la classificació general seran els sistemes següents: 

1. Bucholz-1 amb ajustament FIDE,
2. Bucholz total amb ajustament FIDE,
3. Sonneborn-Berger amb ajustament FIDE,
4. Resultat particular,
5. Color (en taules guanyen negres)

L’ajustament FIDE serà per l’oponent virtual (C.04.5 General Handling Rules – FIDE Handbook).

   

1 comentari:

 1. Benvolguts,

  Des de l'Ajuntament d'Amposta m'han informat que l'Auditori d'Amposta, on preteníem organitzar el campionat de semiràpides, podria ser ocupat per algun acte de la campanya electoral de les eleccions al Parlament Europeu, pel què malgrat tenir-ho reservat ens podríem quedar sense local.

  Davant d'aquesta inseguretat, acabo de comunicar a la FCE que el campionat de semiràpides que organitzem el diumenge 18 de maig el desplaçarem de local: es jugarà al ball de la Lira Ampostina.

  Disculpeu les molèsties. He modificat aquesta entrada i canviat el cartell de l'esdeveniment.

  ResponElimina