diumenge, 5 d’abril del 2020

Èxit dels jugadors del Club d'Escacs Tortosa en el Campionat de Catalunya d'edats 2020.


 Aquest cap de setmana s'ha iniciat el 1r Campionat de Catalunya d'Edats en línia 2020 amb la participació de 530 esportistes participant des del seu ordinador.
Ja s'han jugat totes les categories i ja tenim els primers classificats.

La Federació Catalana d’Escacs, es va veure obligada a ajornar el Campionat de Catalunya d’edats que s’havia de disputar presencialment a la Pineda (Vila-seca) entre el 4 i el 10 d’abril causa de l’estat d’alarma per la COVID-19.
Ara bé, aprofitant que els escacs és actualment l'únic esport que es pot jugar per Internet, l’ha recuperat però de forma online.
La competició s'organitza per edats i es juga a base de partides ràpides, amb 5 minuts de temps per jugador més joves, i amb 3 minuts de temps per als més grans de 12 anys.
El torneig en línia ha estat un èxit perquè s'han inscrit 525 nens i nenes de diferents edats, des de Sub-8 fins a Sub-20, de tot Catalunya, igualant la xifra de l'any anterior en el torneig presencial.
Les partides, al disputar-se via internet, es juguen mitjançant la plataforma chess24.com, i s’han dividit en diferents torns. 
Es faran diferents fases classificatories per cada categoria i els 16 millors esportistes de cada categoria es disputaran una fase final amb eliminatòries per decidir el campió, però en aquest cas s'hauran de gravar com juguem amb una webcam.
Amb aquesta pionera iniciativa, la Federació Catalana d'Escacs està estudiant si oficialitzarà en un futur proper campionats disputats via internet.
Representant al Club d'Escacs Tortosa han participat: Laia Fabregat, Xavier Mompel, LLuc Navarro, Pau Navarro, Abel Pons, Roc Pons, i Igor Valldepérez
A falta de jugar una ronda classificatòria que es disputarà demà dilluns ja tenim èxits per al Club d'Escacs Tortosa, ja que per a vuitens de final s'ha classificat Xavier Mompel que ha guanyat totes les partides.
Volem destacar la brillant actuació de Laia Fabregat que en la última ronda s'ha enfrontat a Xavier, en el tauler número 1. Finalment ha aconseguit uns meritoris 6 punts quedant entre els primers classificats i a mig punt de poder passar a vuitens de final.
Estarem pendents de la segona fase de prèvies classificatòries que podria portar més èxits a la resta de companys del club que avui han quedat a les portes, demà dilluns tindran una nova oportunitat!
Els classificats els podeu consultar a l'enllaç següent: https://cutt.ly/atAhd3B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada