divendres, 7 de setembre del 2018

Xavier Mompel Ferruz del C.E. Tortosa, jugador revelació al premundial sub-8.


Relacionades:

Dimecres engega el premundial.

Espectacular debut de Xavier al premundial.

Xavier continua sumant victòries.

Durant tota aquesta setmana, es celebra a la localitat gallega de Padrón el campionat premundial d'escacs en les categories sub 8, sub 10 i sub 12. El Club Escacs Tortosa participa representat pel Xavier Mompel Ferruz, en la categoria sub 8. 


Xavier té 8 anys i malgrat que només fa 8 mesos que va venir a rebre classes al Club d'escacs Tortosa, ja és el jugador revelació del Pre-Mundial, exhibint un joc sòlid i una gran capacitat de concentració. 



El torneig és molt exigent i totes les partides d'escacs s'emeten en directe i en obert a tothom.

Desprès de la jornada d'ahir en què Xavier va guanyar les seves dues partides, avui, divendres, s'han jugat les rondes 6 i 7 corresponents a la tercera jornada.



Xavier Mompel Ferruz jugava amb blanques al tauler número 1 contra Àlex Villa del C.E. Montornés, actual campió de Catalunya sub-8 i 5è d'Espanya, i que recentment va ser l'únic representant del país al Campionat Europeu sub-8 que es va jugar a Riga -Letònia-.

Àlex Villa ha sorprés a Xavier amb un gambit Budapest, al que Xavier ha contestat d'una manera sorprenentment meravellosa, fent jugades que molts jugadors veterans no arriben a fer mai. La partida s'ha mantingut igualada, i quan semblava que hi havia unes taules teòriques, Xavier ha comés una imprecisió que ha decantat la partida cap a Àlex. 

Una gran partida malgrat que ha perdut, Xavier. Com deia l'excampió del món, J.R. Capablanca: " De poques

partides he aprés tant com de la majoría de les meves derrotes".

 En la ronda 7 Xavier s'enfrontava al madrileny, Adriel Martí Kuznetsov. 

El sòlid joc de Xavier no ha donat cap opció al seu rival i ha dominant la partida de principi a fi.

Desprès de 7 rondes, Xavier és el tercer classificat en solitari.

Demà és la última jornada. La partida corresponent a la ronda 8 comença a les 9:45h i es podrà seguir en la retransmissió en directe en aquest enllaç. 

Xavier jugarà al tauler número 3 contra el jugador de Pontevedra, Hugo Souto Corredoura

 

1 comentari:

  1. Al meu fillol li encanta jugar el gambit de dama igual que a mi al menos lo que ha fet en blanques i plantejant bones sicilianes en negres ami me agrada mes la caro kan o la berlinesa en les espanyoles jejeje

    ResponElimina