dissabte, 12 de gener del 2019

Fotos històriques del Club Escacs Tortosa.

En 1955 el Club Escacs Tortosa estava ubicat al Centre del Comerç i va rebre la visita de l'escaquista Román Torán.Segons recull la vikipèdia.
Han estat nombrosos els campions d'Espanya que quan ho eren, han fet partides simultànies al Club Escacs Tortosa, es recorda la visita de Saborido(dues vegades va venir),Medina, Pomar, Toran (dues vegades va venir).
A sota imatge de simultànies d'Arturo Pomar el 7 de setembre de 1972 amb José M. Colomer,Pere Colomer, Cartes i Lluís Falcó.



A sota Simultànies d'Antonio Medina- Campió d'Espanya. jugant amb Arbones, Pere Colomer, Altadill i José María Colomer del C.E. Tortosa. Als baixos de l'ajuntament de Tortosa el día 10 de setembre de 1969. Cal remarcar que Antonio Medina també va fer simultànies el 13 de setembre de 1964.
A dalt, fotografía del 16 de gener de 1966. La Sènia.del primer equip del Club Escacs Tortosa. De dreta a esquerra, baix: Estrada,Pere Colomer,J.L Falcó,jugador de la Sènia, Eloi Cid, Subirats, La Sènia. Dalt: Vallés, García, José Falcó,José María Colomer,La Sènia, Cartes, La Sènia, Ballester, La Sènia, Castells, Mañe, Liptak.

A la imatge de dalt es veu a Karpov jugant amb José María Colomer, Cartes, Giménez, Falcó i Julio Gómez. Era al pavelló poliesportiu de Ferreries, a l'actual pista de bàsquet.


Secundino Serret amb la mà alçada a punt de fer la seva jugada. Al seu costat, al centre de la imatge, Manuel Méndez (el qual ens ha cedit la fotografia). Tortosa, 27 de maig de 1976

Fotografíes de 1976, de les partides simultànies d'Anatoly Karpov -aleshores campió del món d'escacs- a Tortosa.
 Planella de la partida signada per Kàrpov:



 

________________________________________________

Agrair al Sr. Manuel Méndez i a la seva senyora per facilitar diferents fotografies i planelles de partides d'escacs, magnífics documents que ens ajuden a conèixer i recordar una part de la historia del Club Escacs Tortosa.

Fotografía de 1977. Del primer equip del Club Escacs Tortosa. A la imatge de dalt hi ha els jugadors Ramos,Gómez,Cartes,Gavaldà,Cid,Altadill,Arbones,Ll.Falcó,José María Colomer, Colomé.
 Fotografía de 1979. De l'equip campió provincial de 1ª Categoría. Apareixen, Tolós,Tafalla,E.Cid,Mañé,A.Vicente,Subirats,Colomer,Cartes,Benavente,Arbonés,Giménez,Falcó, Rada. El dissabte dia 24 de març de 1979 l'equip del C.E. Tortosa es va proclamar campió de Catalunya al guanyar al C.A. Hortense per 5,5 a 4,5 punts.

Fotografíes de la dècada dels 70, de quan el Club Escacs Tortosa es trobava al Cercle Artístic.
 A la imatge de dalt es veuen asseguts: Alegret, Echevarria, Baiges, Cartes, Lluís Falcó, Colomé, Pere Colomer. Enpeus: Vicente, Gavalda, Arbones,Felip,Mañe,Modesto,Tafalla,Altadill,Valles,E.Cid, José M. Colomer,González, Franch.


Butlletí de la FCE de 1976.

1 comentari: