dijous, 5 de juliol del 2018

CLUB ESCACS TORTOSA. Historia.

CLUB ESCACS TORTOSA


HISTORIAL

El Club Escacs Tortosa, associació esportiva creada oficialment a començaments de la década

dels anys 70, és una entitat dedicada a l’ensenyament i pràctica dels escacs, amb més de 100 anys d’activitats.

Les primeres actuacions de què es tenen referència com a equip federat daten dels anys 40 del segle passat. L’equip d’escacs de Tortosa, aleshores figurava com una secció esportiva del Club de Futbol Tortosa.

Després de continuar les activitats escaquistes per diferents locals de la nostra ciutat, el Club es va constituir oficialment com a tal i amb entitat pròpia, quan formava part com una secció esportiva del Cercle Artístic.

Des del Cercle Artístic vam passar a formar part del Casal Tortosí, juntament amb Cantaires de l’Ebre i el Club Universitari, continuant les nostres activitats a l’antic convent de Sant Joan del barri del Rastre.

Més tard, i per diferents raons, el Club Escacs Tortosa va integrar-se al Centre de Comerç, sense perdre la seva personalitat jurídica. També vam tenir com local on practicar el nostre esport l’edifici propietat de la Caixa al carrer ample, des d’on vam tornar a passar al Casal Tortosí. Actualment el club dóna classes i fa la major part de les seves activitats a un espai cedit per l'Ajuntament de Tortosa al Centre Cívic de Ferreries.

El nostre Club Escacs Tortosa participa amb un equip de 8 jugadors en el Campionat de Catalunya per equips. Els jugadors del nostre Club participen als campionats individuals, en diferents categories, des de infantils fins a veterans.

El Club Escacs Tortosa ha organitzat moltes vegades Campionats Internacionals que s’han celebrat a Tortosa al llarg del temps.


ACTIVITATS

Escola d’escacs per a nens i adults.

Escola d’escacs per a nens i adults.

Campionat de Catalunya per equips.

Campionats individuals.

Campionat de partides ràpides Festes de la Cinta.

Open Promoció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada